FREE " FAT TO FIT " COACHING
143 members
103 photos
19 videos
1 file
16 links
💙 Exclusive By Artami Malaysia
💙 FREE DIET MEAL PLAN SHARING
💙 HEALTHY TIPS , EXERCISE & EDUCATION
💙 FORMULA SENANG CEPAT KURUS
💙 TALK TO DIETICIAN & MOTIVATION
🔴 Pastikan anda komited untuk mengikuti program ini demi mencapai bentuk badan impian
Download Telegram
to view and join the conversation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Salam..

Lunch apa tadi ye..harap pilihan makanan bernutrisi menjadi pilihan hidangan setiap hari...

The best is ..kalau Kita boleh bawa bekalan makan dari rumah ke tempat kerja adalah lebih baik kerana Kita boleh pilih kandungan makanan yg bagaimana dikatakan sihat Dan seimbang .
Nak kurus kena Diet..
.
Ramai yang kata nak kurus makan supplement dah cukup.
.
Tak perlu senaman
Tak perlu makanan seimbang
Tak perlu tahan lapar
Segalanya Tak itu Tak ini..
Tapi Tak kurus-kurus jugak.
.
Nak tahu diet yang macam mana yang boleh cepat kurus ?
.
Diet yang seimbang dan makanan sihat yg boleh bantu anda untuk cepat kurus.

Jom share dan join channel program Fat to Fit secara Percuma. Banyak yang nak dikongsikan nnti

t.me/program_dietsihatArtami
Slmt Tengahari semua..

Pastinya sedang menikmati hidangan lazat tghari ni kann..

Nutrisi yg patut Ada dlm setiap hidangan iaitu

Protein, phytonutrien, Serat Dan lemak.

Lebihkan protein, kerana protein sangat lah baik dan harus lah sesuaikan dgn masakan

Contoh makanan protein yang kita boleh masukkan dalam diet seharian spt

Ayam, Ikan, Telur, Tempe

Ada banyak sangat makanan yang ada protein

Pilihan snacking protein boleh ditambahkan dalam diet harian spt

Badam, Macadamia,Gajus,
Pistachio dan pilihan kekacang lain.

Jangan lupa makan sayur warna warni, phytonutrien adalah sayur2 atau buah2an berwarna warni spt yg sy huraikan sebelum ini.

Lobak, Terung, Brokoli

Meriah pinggan 😊

Banyakkan serat seperti brocolli mmg kaya dengan serat atau fiber .. ambil buah2an dan jus dari sari buah2an .

Contohnya,

Avokado ,Pir ,Pisang ,Brokoli , Lobak Merah, Kacang Kuda, Oat

Lemak pilih lah makanan yg kurang lemak . Ada lemak yg baik untuk tubuh badan dan Ada yg tdk elok, pastikan tdk berlebihan.

Contoh makanan sihat yang mempunyai lemak yang baik ialah minyak avokado, kekacang, minyak kelapa dan minyak zaitun

Apa pun semua tu kena sesuaikan Cara masakkan ..

Kurangkan minyak lagi baik masak guna minyak zaitun atau tanpa minyak lagi baik.

Kurangkan manisan jgn guna gula putih ,sebaiknya guna brown sugar. Elakkan makanan yg terlalu manis yg boleh menyebabkan timbul pelbagai kesan.

Kurangkan garam .. makanan yg terlalu masin sangat tidak elok utk kesihatan.

Dan.. jgn lupa utk bersenam 20 minit sehari ..
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Limited Offer!

Dapatkan Menu Resepi Diet Kurus Drastik 7 hari Percuma Dan Cash Back untuk setiap Pembelian SlymWhite!

Jom tambahkan 1 sachet setiap hari dalam Gaya hidup anda seharian.

Percuma Diet coaching
Percuma Hadiah Misteri
Percuma Resepi Diet
Cash Back setiap pembelian
Reward Testimoni Terbaik

https://nakcubaslymwhite.wasap.my/
Gelisah. Tekak rasa penuh dan sukar nak telan. Perut rasa panas. Sentiasa sendawa dan angin. Makan apa pun tak hilangkan gejala ini. Sampai nak tidur pun tidak boleh.

Ini adalah gejala biasa GERD(reflux asid perut). Orang badan berisi dan mengandung selalu terkena. Yang suka makan lewat malam pun sama.

Yang sudah biasa, ubat gastrik reflux memang ada di dalam peti ais. Namun ada juga yang tidak menyediakan stok sendiri. Nak pergi beli ubat gastrik pula kedai jauh dan dah tutup malam- malam ini. Macam mana nak cegah dan atasinya?

Ubahlah diet anda.

Kami senaraikan beberapa makanan yang membantu dalam mengatasi masalah GERD anda. Simpan gambar ini. Jadikan rutin dalam makanan anda selepas ini.

1) dada ayam - kalau boleh panggang

2) air putih - air gula tak bagus untuk GERD

3) Teh halia. Minum kopi dan teh lain banyak caffien. Tak bagus untuk GERD

4) Tembikai - buah yang kurang berasid. Jangan gatal makan oren. ☺️

5) nasi perang- nasi yang lebih lama untuk dicerna. Bagus untuk GERD.

6) oat- sarapan yang bagus. Penuh perut dan tahan lama

7) kentang - panggang atau bakar. Jangan goreng dengan bawang tau. Boleh menyebabkan lagi teruk gastrik

8. minyak zaitun. Makanan berminyak akan buat gerd semakin teruk. Tapi kalau nak yang lebih lembut, cuba masak menggunakan minyak zaitun

9) sayur salad. Sangat baik. Kurang angin.

10) sayur adas. Boleh melegakan sakit gerd sebab kurang berasid.

Semoga apa yang kami senaraikan membantu anda dalam menangani masalah GERD. Namun jika ianya masih tidak membantu, anda mungkin memerlukan bantuan daripada doktor. ☺️

Sumber : PUBLIC HEALTH MALAYSIA
Assalamualaikum 🌷

Ada orang kata badan tak langsing pakai apa pun tak kena. Tapi Kenapa Awak Tak Jaga Sayang...

#slymwhite
Assalammualaikum ..

Lama admin tak update di channel ni kannn
Sepi sekejap sebab busy kot lain..
so kali ni kaksha take over pulak kerja admin utk share tentang Slym White

Nak takkk kaksha share setiap hari satu posting jadi laaaa.

Kaksha akan update feedback yang hot hot dari oven jaa naa.

Kebetulan kaksha dok sibuk update testimoni maka kerja-kerja edit mengedit makan masa gak sbb nak tunggu gambar sebelum selepas dan nak pantau group lain termasuk lah group ini.
Sehari posting cukup lah kann, setiap hari ada je team kaksha dok anta testimoni . Kang muntah korang tengok testimoni dari customer kami sendiri.

Takdelahhh saje je nak share.. kita perempuan ni tak lari dari masalah body out of shape sebab tak sempat nak exercise dan berzumba bagai. Naperlah nak simpan masalah lemak lebih spare tyre lama-lama. Tak stress ke? Kot sayangkan baju-baju yang lama-lama tak muat tu kena beli pulak baju size besar.

Sama lah jugak masalah yg kaksha hadapi sebelum ni, bila umur meningkat maka byk lah lelemak tepu berkumpul kerana dik sibuk bekerja kaksha lupa size badan semakin membesar. Dok teringin nak pakai kebaya macam dolu-dolu body slim melentik persis kerengga.
Wah gitew..

Kaksha jugak seperti orang lain dah cuba bermacam-macam produk boleh kata pernah join body slimming di spa terkemuka tapi dok tahap macam tu jugak.

Apa yang kaksha rasa bila nak pakai baju yang cantik-cantik serupa hodoh lah pulak, betul ada kata gemuk tu cute . Hahaha takde nya cute dah mcm belon.

Tapi bila kaksha minum minuman botani Slym White kaksha sendiri nampak kesan ketara berbeza sekali. Kaksha mulakan dgn program yang ingin kaksha bantu untuk diri kaksha dan kaum hawa yg lain yg hadapi masalah yg sama spt kaksha alami. Maka wujudnya Program Fat to Fit.

3bulan ye sayang-sayang semua kaksha dapat turunkan berat sebanyak 15kg. Nnti kaksha akan upload gambar kaksha but not now .. tungguuuu.. 😂 surprise taww!!

Tentu tak percaya kan
Tapi itulah hasilnya .. nak kurus bukan senang berperingkat..
mula-mula kena set target 🎯 berapa berat yg patut turun, pecahkan 10kg ke 10kg, set masa utk capai, 10kg dlm masa 2 minggu ke 1 bulan, ubah pemakanan yang sihat, buangkan perkataan stress dalam kamus hidup, kerana bila kita stress kita akan jadi lapar dan tak keruan dan terlupa kita telah terlebih makan.

Meh lah kita slimkan body dan jaga kesihatan. Kaksha guide mcm mana kaksha boleh turun berkilo-kilo dan otw akan turun lagi 10kg sampai dpt berat ideal.

Pengalaman kaksha bila baju lama-lama dah mula boleh pakai semula. Yang paling best, semalam bila jumpa kawan lama sebab dah lama tak jumpa mereka kata kaksha dah kurus. Hehehe..

Bagi kaum adam yg alami masalah yg sama bolehlah jugak cuba. Tak salah pun mencuba dan paling penting invest lahh untuk diri sikit apa salahnya ye takkk..

bila badan sihat kurus cantik encik somi pun sayangggg.

Psssst harga mampu milikkk taw kesan superb setara hotel 5 bintang.

Betullll tak tipu ni .. meh try dulu .. belum cuba belum tahu kannn .. jom kenal-kenal dengan SlymWhite dulu .. tak kenal maka tak cinta kannn.. dah kenal barulah jatuh cinta.. ehem .

Ok utk nak dapatkan personal coaching boleh hubungi kaksha personally @sha_artami
Sy dah turun 15kg
Awak awak .. dah turun ke ??!!!
Selamat berhujung minggu uolls..

Kaksha nak share 10 tips macam mana nak mula turunkan berat badan .

Yelah ada yang tanya mcm mana boleh kaksha turun dan dapat kurus macam ni.

===================================

Kaksha nak tanya berapa ramai yang "teringin" nak kurus tapi tak start-start lagi? 😆
.
Mesti ada kann..
ke berangan je Nak kurus tapi tak nak usaha
atau
Kata je Nak mula esok tapi bila tiba masa terlupa plk diet pun koyak
atau
mungkin tengok hidangan sedap terus kata skip lah diet hari ini mental terus koyak!
.

Nak start/mula diet sebenarnya takde tarikh khusus punnn, tak perlu pilih tarikh bagai katalah nak tunggu 1.12.2020 nak start diet, bulan ni makan puas-puas lah.
.
Tak perlu ye tetapkan tarikh 1hb untuk bermula setiap kali masuk bulan baru untuk start diet pun.. sebab anda sebenarnya dah boleh start/mula hari ini!
.
Macam mana??
.
Ok jom saya share 10 Tips Mudah macam mana nak mula turunkan berat badan.
.
.
Tips 1.

Mula tinggalkan minuman manis. Tak perlu terlalu drastik. Mula kurangkan dari 5 gelas sehari kepada 2 gelas sehari.. kemudian esoknya cuba kurangkan jadi 1 gelas sehari je .
Bila agak-agak rasa dah ok boleh tinggalkan terus.
Cthnya: kalau biasa minum nescafe setiap pagi dan tengahari pun nescafe dan petang malam pun nescafe, so cuba ambil nescafe hanya waktu pagi dan petang sahaja. Cuba kontrol dan elakkan terus.
Minuman berkarbonat juga kandungan gula terlalu tinggi elakkanlah minum minuman berkarbonat ye
SET DI MINDA KURANGKAN GULA!


Tips 2.

Minum air kosong 💦
Amalan minum air kosong sebelum makan adalah sangat bagus. Air kosong kena ikut keperluan badan kita jugak sesuaikan dengan berat badan masing-masing
Kaksha selalu kalau nak minum sukat air utk sekat minum air berlebihan. Kena tengok juga kondisi badan individu samada water retention ke atau gemuk air,
Kerana jika minum mengikut sukatan perut tak blottered atau kembung air nanti buncit pulak jadinya.
Ini rahsia taww.. tak ramai yg tahu benda ni.
Biasa tak kita dengar bila ibu-ibu dalam pantang selepas bersalin apa yang diminum .. minum air suam dan nak minum pun kena sukat atau minum sikit-sikit. Jadi amalan minum air kosong dan air suam memang sangat berkesan utk diet sebenarnya
SET DI MINDA MINUM AIR KOSONG/SUAM SETIAP KALI SEBELUM MAKAN!

TIPS 3.

Kurangkan portion Karbohidrat terutama Nasi
Pilih Beras kurang kanji beras perang lagi baik.. dan Roti pilihan seperti roti bijirin bukan roti putih. Ramai kata kurangkan portion Nasi tapi tak faham beras apa yang dikatakan sesuai untuk dimakan semasa diet dan biasanya ada yang gantikan roti putih dengan nasi , sebenarnya tidak betul ye cara ini. Menghentikan terus pengambilan nasi juga tidak disarankan ye unless pengamal Diet Carbo.
Kaksha mengambil nasi sehari sekali dan dalam portion yang amat sedikit kerana bila kaksha consume SlymWhite automatik kaksha tak makan banyak dan akan terasa kenyang sebab kandungan SlymWhite yang sangat tinggi vitamins C akan rasa badan kaksha bertenaga walaupun meal yang diambil tak banyak

Pada awal 2minggu pertama tu kaksha follow menu 7hari menu diet Sihat Artami yang diberikan secara percuma.
FOLLOW JE Uuuuu!

Tips 4

Kurangkan makanan yang berminyak dan bergoreng
Dalam masakkan memang kaksha jarang guna minyak masak untuk menumis atau goreng. Biasanya kukus atau panggang air fryer atau rebus. Variasi kan resepi hidangan mengikut citarasa janji tak berminyak dan menggoreng atau menumis dengan minyak.

Sebaik-baik makanan adalah masak sendiri di rumah dan bawa bekal ke pejabat!


Bersambung...

Andai kata tips ini bermanfaat boleh share link channel ini dengan kawan2 percuma je yunk!
https://t.me/program_dietsihatArtami
Takda Istilah Perempuan Gemuk dan Lelaki Boroi, Kecuali Malas.

Bertindak Sekarang Sayang...
Muka Cantik Body out of shape Really Turn Off Juga.
Biar bergetar tulang rusuk melihatkan body persis bak biola ..

#slymwhite
Dahh kata dah jangan beli Produk ni ..
.
Kan dah merungut..

‘Menyesal makan produk ni
Habis selera dan nafsu makan hilang..

Baju semua longgar saiz badan dah mengecik ..

Seluar semua tak boleh pakai dah asyik terlondeh je 🤣

Sekarang ni macam-macam pulak orang kata ..

Tak tahan telinga dengor 😆


Rasa happy ke meluat 😱
PROMO 12.12 SLYM WHITE

Dapatkan SlymWhite dengan harga RM12.12 dengan setiap
pembelian Twin Pek Slym White berharga RM200.

Dapat 3 kotak ye dan cash back !

*promosi 1 hari sahaja hanya pada 12.12

**tertakluk pada syarat, promosi tidak termasuk postage (RM8)

https://wa.me/p/3524256020962510/60199188936