FREE " FAT TO FIT " COACHING
151 members
97 photos
18 videos
1 file
14 links
💙 Exclusive By Artami Malaysia
💙 FREE DIET MEAL PLAN SHARING
💙 HEALTHY TIPS , EXERCISE & EDUCATION
💙 FORMULA SENANG CEPAT KURUS
💙 TALK TO DIETICIAN & MOTIVATION
🔴 Pastikan anda komited untuk mengikuti program ini demi mencapai bentuk badan impian
Download Telegram
to view and join the conversation
Antara testimoni #slymwhite yang terbukti berkesan ye.
Banyak lagi testimoni boleh diperolehi dari @sha_artami

Bagi yang ingin join program Fat to Fit blh dapatkan segala info dan pendaftaran dari @sha_artami
Salah satu bahan yang terkandung dalam #Slymwhite ialah White Kidney Bean atau dikenali sebagai Phaseolus vulgaris merupakan sejenis kacang buncis putih bertindak sebagai agen pelansingan yang selamat dan berkesan berbanding agen perlansingan yang lain.
.
Membuatkan anda teruja untuk menjadikan ianya sebagai supplement untuk anda kelihatan langsing dan menarik.


#artami #artamimalaysia #bethenewyou #healthylifestyle #healthyfood #heal #fitness #slim #slimwhite #diet #dietplan #dietfood #kurus #kurussihat #tipskurus #slimming #gym #eatclean #slimandfit #kuruscepat #kurusputih #wellness #detox #flawless #eatclean #diettips #sihat #cergas #fit #happy
Fiber adalah serat yang terdiri daripada tumbuhan yang berasaskan karbohidrat gantian seperti roti bijirin, pasta, oats, barley , manakala buah-buahan seperti berries , buah pir, tembikai dan oren. Bagi sayur-sayuran pula seperti brocoli , carrot dan jagung , kekacang seperti kacang peas, kacang soya dan aneka jenis kekacang tergolong sebagai tinggi serat dan sebagai gantian makanan yang baik untuk gantikan karbohidrat dalam pemakanan.

Fiber dikatakan juga dapat menurunkan berat badan , dengan kadar penyerapan yang cepat , dapat menambahkan tenaga dan memberi kesan kesihatan kulit anda apabila anda mengambil serat buah-buahan yang banyak.

Manfaat yang diperolehi dengan pengambilan serat , melancarkan sistem pencernaan dan menjadikan pembua ngan lebih lawas dan tidak sembelit .

Fiber dikatakan dapat membantu kurangnya risiko sakit jantung dan strok dan mencegah penyakit diabetes .

Barli dan oats mengandungi beta glucan membantu pengurangan kolestrol jika diambil sebanyak 30g sehari akan mengurangkan risiko kanser usus.

Jadi kandungan yang terdapat dalam #slymwhite salah satu daripadanya adalah Fiber atau Serat sangat sesuai untuk tambahan makanan diet anda seharian menjadikan anda lebih bertenaga dan pastinya mengenyangkan.
#slymwhite terbukti membantu diet anda seharian
Dapatkan trial pek #slymwhite hari ini percuma ebook menu diet artami
Dm @sha_artami untuk dptkan code tawaran
Salam...
Selamat petang semua dan pastinya sedang beristirehat sekarang ni

Bab pemakanan sihat dah selesai saya terangkan dari masalah terlebih sihat kepada yg berusaha menjadi lebih sihat bukan kes TAMBAH berat ye Tuan/Puan sekalian..

Meh sy recap dr awal,
1. Atasi masalah kesihatan dengan diet pemakanan yg betul dan seimbang. Secara tak langsung berat badan atau obesiti dapat diatasi dan badan menjadi semakin Langsing Dan sihat.

2. Kenalpasti punca2 obesiti dan pastinya bila adanya peningkatan berat badan maka pelbagai penyakit yg dtg, sedia maklum.punca penyakit adalah dari pemakanan,faktor usia mahupun genetik.

3. Kepada yg telah turut serta program diet sihat ..tahniah diucapkan, diharap lebih ramai lagi akan turut serta dalam program ini dan akan di masukkan ke group tertutup.

4. Selain makanan sihat Dan diet yang betul faktor lain memainkan peranan yg sgt berkesan ialah senaman.

5. Kenalpasti makanan sihat yg telah sy huraikan .

6. Perkenalan produk Minuman Botani iaitu SlymWhite dapat membantu sebaiknya dalam pengurangan berat badan. Yang paling penting amalan diet pemakanan dan senaman perlu seiring. Amalan pengambilan makanan tambahan tidak disertakan dengan diet sihat dan senaman yg betul adalah kurang tepat dan pastinya akan ada risikonya.

7. Tips makanan sihat Dan rancang pemakanan telah dikongsikan . Bagi yang ingin detail mengenai bacaan kalori Dan BMI kenalah join group advance . Pastinya yang akan coach anda adalah pakar nutrisi Dan diet pemakanan. Begitu juga dengan senaman yang betul coach yg bertauliah akan guide anda di group advance program Fat to Fit .

8. Group ini akan berlangsung seperti biasa secara santai . Next akan membincangkan tentang minuman bertenaga Dan Minuman detox yang sangat baik, mudah dan berkesan, senaman yg sesuai dengan usia, penyakit yg dialami dan paling best ialah Resepi hidangan seperti snek ringkas dan sihat.


Jika Tuan/Puan Ada permasalahan boleh berhubung terus @sha_Artami dan boleh daftar sebagai Ahli .

Jika Tuan/puan rasakan channel ini sgt bermanfaat mohon share kan link ini kepada Rakan taulan yg lain kerana byk perkongsian tips akan kami share dan jika ingin berdiskusi boleh klik Discuss di bawah ye.

@program_dietsihatArtami

Sekian terima kasih.

Min Artami
Morning all,

Sarapan apa pagi2 ni? Pastikan yg bernutrisi ye..

Dalam setiap hidangan makanan Kita haruslah kenalpasti 4 jenis nutrisi iaitu:
Protein
Phystonutrient
Serat
Lemak

Agak2 Kita perasan tak, ada tak 4 nutrisi ini dalam pemakanan kita?

Nantikan huraian yang selanjutnya!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Salam..

Lunch apa tadi ye..harap pilihan makanan bernutrisi menjadi pilihan hidangan setiap hari...

The best is ..kalau Kita boleh bawa bekalan makan dari rumah ke tempat kerja adalah lebih baik kerana Kita boleh pilih kandungan makanan yg bagaimana dikatakan sihat Dan seimbang .
Nak kurus kena Diet..
.
Ramai yang kata nak kurus makan supplement dah cukup.
.
Tak perlu senaman
Tak perlu makanan seimbang
Tak perlu tahan lapar
Segalanya Tak itu Tak ini..
Tapi Tak kurus-kurus jugak.
.
Nak tahu diet yang macam mana yang boleh cepat kurus ?
.
Diet yang seimbang dan makanan sihat yg boleh bantu anda untuk cepat kurus.

Jom share dan join channel program Fat to Fit secara Percuma. Banyak yang nak dikongsikan nnti

t.me/program_dietsihatArtami
Slmt Tengahari semua..

Pastinya sedang menikmati hidangan lazat tghari ni kann..

Nutrisi yg patut Ada dlm setiap hidangan iaitu

Protein, phytonutrien, Serat Dan lemak.

Lebihkan protein, kerana protein sangat lah baik dan harus lah sesuaikan dgn masakan

Contoh makanan protein yang kita boleh masukkan dalam diet seharian spt

Ayam, Ikan, Telur, Tempe

Ada banyak sangat makanan yang ada protein

Pilihan snacking protein boleh ditambahkan dalam diet harian spt

Badam, Macadamia,Gajus,
Pistachio dan pilihan kekacang lain.

Jangan lupa makan sayur warna warni, phytonutrien adalah sayur2 atau buah2an berwarna warni spt yg sy huraikan sebelum ini.

Lobak, Terung, Brokoli

Meriah pinggan 😊

Banyakkan serat seperti brocolli mmg kaya dengan serat atau fiber .. ambil buah2an dan jus dari sari buah2an .

Contohnya,

Avokado ,Pir ,Pisang ,Brokoli , Lobak Merah, Kacang Kuda, Oat

Lemak pilih lah makanan yg kurang lemak . Ada lemak yg baik untuk tubuh badan dan Ada yg tdk elok, pastikan tdk berlebihan.

Contoh makanan sihat yang mempunyai lemak yang baik ialah minyak avokado, kekacang, minyak kelapa dan minyak zaitun

Apa pun semua tu kena sesuaikan Cara masakkan ..

Kurangkan minyak lagi baik masak guna minyak zaitun atau tanpa minyak lagi baik.

Kurangkan manisan jgn guna gula putih ,sebaiknya guna brown sugar. Elakkan makanan yg terlalu manis yg boleh menyebabkan timbul pelbagai kesan.

Kurangkan garam .. makanan yg terlalu masin sangat tidak elok utk kesihatan.

Dan.. jgn lupa utk bersenam 20 minit sehari ..
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Limited Offer!

Dapatkan Menu Resepi Diet Kurus Drastik 7 hari Percuma Dan Cash Back untuk setiap Pembelian SlymWhite!

Jom tambahkan 1 sachet setiap hari dalam Gaya hidup anda seharian.

Percuma Diet coaching
Percuma Hadiah Misteri
Percuma Resepi Diet
Cash Back setiap pembelian
Reward Testimoni Terbaik

https://nakcubaslymwhite.wasap.my/
Gelisah. Tekak rasa penuh dan sukar nak telan. Perut rasa panas. Sentiasa sendawa dan angin. Makan apa pun tak hilangkan gejala ini. Sampai nak tidur pun tidak boleh.

Ini adalah gejala biasa GERD(reflux asid perut). Orang badan berisi dan mengandung selalu terkena. Yang suka makan lewat malam pun sama.

Yang sudah biasa, ubat gastrik reflux memang ada di dalam peti ais. Namun ada juga yang tidak menyediakan stok sendiri. Nak pergi beli ubat gastrik pula kedai jauh dan dah tutup malam- malam ini. Macam mana nak cegah dan atasinya?

Ubahlah diet anda.

Kami senaraikan beberapa makanan yang membantu dalam mengatasi masalah GERD anda. Simpan gambar ini. Jadikan rutin dalam makanan anda selepas ini.

1) dada ayam - kalau boleh panggang

2) air putih - air gula tak bagus untuk GERD

3) Teh halia. Minum kopi dan teh lain banyak caffien. Tak bagus untuk GERD

4) Tembikai - buah yang kurang berasid. Jangan gatal makan oren. ☺️

5) nasi perang- nasi yang lebih lama untuk dicerna. Bagus untuk GERD.

6) oat- sarapan yang bagus. Penuh perut dan tahan lama

7) kentang - panggang atau bakar. Jangan goreng dengan bawang tau. Boleh menyebabkan lagi teruk gastrik

8. minyak zaitun. Makanan berminyak akan buat gerd semakin teruk. Tapi kalau nak yang lebih lembut, cuba masak menggunakan minyak zaitun

9) sayur salad. Sangat baik. Kurang angin.

10) sayur adas. Boleh melegakan sakit gerd sebab kurang berasid.

Semoga apa yang kami senaraikan membantu anda dalam menangani masalah GERD. Namun jika ianya masih tidak membantu, anda mungkin memerlukan bantuan daripada doktor. ☺️

Sumber : PUBLIC HEALTH MALAYSIA