Categories
Raspberry Ketone

Raspberry Ketone

7 Khasiat buah Raspberry Keton

Raspberry Ketone digunakan sebagai supplemen dalam penuruanan berat badan, ianya dikatakan sebagai pembakar lemak yang ajaib yang mempunyai khasiat yang sangat efektif jika pengambilannya diambil secara konsisten kerana ekstrak disenyawakan dari Raspberry Merah, Cranbery dan blackberry. .Selain itu ia dikatakan bukan sahaja untuk pemakanan kesihatan tetapi juga sebagai bahan kegunaan kosmetik , pewangi dan sebagai perisa minuman.

Apa yang menariknya tenang Raspberry Keton ini ialah ianya dapat meningkatkan kadar metabolism tubuh dan membentuk hormone adipocnetin, selain itu ianya dikatakan sebagai booster kesihatan yang sangat efektif meningkatkan tenaga daripada kelesuan dan keletihan.

Fungsi Adipoknektin adalah untuk pembakaran lemak dengan lebih pantas dan mengurangkan nafsu makan

Manfaat Raspberry Ketone

1. Menyuburkan Rambut

Sangat baik untuk pemuliharaan jika di sapu di permukaan kulit kepala akan menguatkan akar rambut dan meningkatkan kadar pertumbuhan rambut menjadikan ianya lebih lebat dan kuat . Jadi tak perlu bimbang jika anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius dan kebotakkan Raspberry ketone akan mengembalikan kesuburan rambut dan rambut anda akan kelihatan lebih sihat , berseri dan bermaya .

2. Masalah Obesiti

Kajian menunjukkan kandungan Vitamin C dan anti oksidan yang tinggi yang terdapat pada Raspberry Ketone sangat berkesan untuk membakar lemak tepu dan menukarkan kalori menjadi tenaga sekaligus berlaku penurunan berat badan yang ketara dan dengan hanya mengambil Raspberry ketone juga dapat meningkatkan kadar metabolisme pada tubuh malah tiada efek sampingan yang diperolehi jika diambil secara konsistensi.

3. Menngawal Paras Kadar Gula Darah

Raspberry Ketone dapat menurunkan paras gula darah, oleh itu ianya sangat sesuai bagi individu yang mengalami masalah Diabetes dan dapat menurunkan kadar gula darah. Dengan pengambilan yang konsisten dapat mencegah peningkatan Gula darah sekaligus mencegah daripada diserang penyakit Diabetes yang mengerikan .

4. Mengurangi Nafsu Makan

Mengatasi masalah selera makan yang keterlaluan, Raspberry membantu untuk mengawal selera anda. Anda akan berasa cepat kenyang di saat anda sedang makan walaupun hidangan makanan lazat berada di hadapan anda.

5. Meningkatkan Tenaga

Raspberry Ketone dikatakan dapat meningkatkan tenaga melalui pembakaran lemak dan kalori dari makanan yang diambil. Sangat efektif bagi anda yang menjalan aktiviti senaman ianya dapat memberikan tenaga dan lemak yang dibakar melalui senaman akan lebih cepat menurunkan berat dengan lebih berkesan lagi.

6. Mengurangi Risiko Serangan Sakit Jantung

Raspberry Keton berupaya menghilangkan kadar Kolestrol jahat dan menurunkan tekanan darah tinggi. Rasa masam Raspberry yang mengandungi cycilic dapat mengelakkan penyakit aterosklerosis dan risiko serangan penyakit jantung.

7. Mengelak Risiko Kerosakkan Hati

Mencegah kerosakkan plak di dinding hati yang boleh menyebab risiko terkena kanser hati , maka pengambilan Raspberry Keton dapat membakar lelemak di bahagian hati.

Secara keseluruhan Buah Raspberry Ketone sangat baik bagi anda yang memerlukan diet seimbang dan tidak memerlukan diet yang keterlaluan. Memadai dengan senaman yang ringkas dapat menghasilkan keputusan yang amat memberangsangkan dalam penurunan berat badan.

By Puan Rossa

Founder of Slymwhite by Artami Healthy Urban

0 replies on “Raspberry Ketone”

Produk sangat terbaik kerana rasa yg masam masam Manis , dapat mengurang Kan selera makan ,membantu meningkatkan metabolism badan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *